Wenger kan spelregelcommissie overtuigen, buitenspelregel mogelijk gewijzigd

Wenger kan spelregelcommissie overtuigen, buitenspelregel mogelijk gewijzigd

19 november - 14:18
25

Het International Football Associaton Board (IFAB) overweegt om de buitenspelregel op de schop te gooien. Daarmee wil de IFAB het aantal controversiële beslissingen inperken. Voormalig Arsenal-succesmanager Arsène Wenger gaf het startschot voor deze mogelijke regelwijziging. 

Wenger is anno 2023 Chief of Global Football Development van de FIFA. Vanuit die rol houdt hij zich bezig met de ontwikkeling van het voetbal. Hij maakt zich hard voor de buitenspelregel, die in zijn optiek toe is aan verandering. Het plan dat Wenger voorlegde heeft de IFAB aangezet tot het nader bekijken van de huidige regelgeving. Dat meldt The Economic Times

Op dit moment is de regel als volgt: Spelers staan buitenspel, zodra een lichaamsdeel waarmee gescoord kan worden, voor de voorlaatste tegenstander staat op het moment dat de pass verstuurd wordt. Wenger wil dat deze regel makkelijker beoordeelbaar wordt. Als het aan hem ligt, staat een speler pas buitenspel als het volledige lichaam voorbij de voorlaatste opponent is. Die regel zou het makkelijker maken voor de arbitrage om lastige momenten te beoordelen. 

Wenger denkt daarmee de hoeveelheid discussies omtrent wel of niet buitenspel flink in te kunnen perken. De IFAB overweegt nu om het idee van Wenger per volgend seizoen in de praktijk te brengen. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.