Verbruggen over concurrentiestrijd: Heb het gevoel dat ik stapjes zet

Verbruggen over concurrentiestrijd: "Heb het gevoel dat ik stapjes zet"

18 november - 20:44

Bart Verbruggen heeft het idee dat hij 'stapjes in de goede richting' zet. Hij is nu de eerste doelman van het Nederlands elftal en blikt in gesprek met NRC terug op zijn debuut, tegen Frankrijk.

In gesprek met NRC vertelt de voormalige doelman van RSC Anderlecht over zichzelf. Bij Oranje is hij op dit moment de eerste keus, terwijl hij bij Brighton & Hove Albion ongeveer de helft van de wedstrijden keept. "Ik ben nog helemaal geen finished article, verre van, ben je ook nooit eigenlijk. Maar ik heb wel het gevoel dat ik stapjes in de goede richting aan het zetten ben", zegt Verbruggen."

In de vorige interlandperiode maakte Verbruggen nog zijn debuut voor het Nederlands elftal. Frans Hoek, de vaste keeperstrainer van Louis van Gaal, was echter kritisch op de goalie: hij vond dat Verbruggen niet helemaal vrijuit ging bij de twee treffers van Kylian Mbappé. "Ik had misschien iets meer in het midden kunnen blijven. Maar dat betekent niet dat je hem tegenhoudt", zegt Verbruggen.

"Als ik een stapje naar links had gezet, was het ook vrij lastig geweest om erbij te komen. Keepen is voor een groot deel een soort van brainstormen, uitleggen waarom je doet wat je doet", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.