Mathijssen schaart Trossard bij de wereldtop: Hij is nu tien kilo zwaarder

Mathijssen schaart Trossard bij de wereldtop: "Hij is nu tien kilo zwaarder"

18-11-2023 15:48 Laatste update: 15:58
2

Leandro Trossard zit in een goede periode. Bij Arsenal FC was de Limburger de voorbije weken enkele keren bepalend. Straf, zeker als je weet dat hij niet altijd vanop dezelfde positie mag acteren. Linksbuiten, nummer tien, diepe spits ... Op welke plek komt hij nu eigenlijk het best tot zijn recht? Jacky Mathijssen levert het antwoord.

De trainer had Trossard onder zijn hoede tijdens diens uitleenbeurt aan OH Leuven. Volgens hem steekt de Rode Duivel er het meest bovenuit vanop de linkerflank. "Als je puur naar zijn voetballende kwaliteiten kijkt, dan is er geen twijfel mogelijk dat hij daar het best rendeert", stelt Mathijssen bij Het Belang van Limburg. "Daar kan hij 'in de bal komen' en even loskomen van zijn bewaker." Dat maakt het lastig voor de tegenstander om af te spreken wie hem moet opvangen.

Eens Trossard zich heeft losgemaakt van zijn flank en naar binnen trekt met de bal aan de voet, voelt hij zich als een vis in het water. "Dan kan hij tussen de lijnen opereren en van daaruit steekpassjes geven, voorzetten afleveren of gevaarlijk op doel trappen", aldus Mathijssen. Zijn ex-trainer deinst er dan ook niet voor terug om Trossard "bij de top van Europa" te scharen.

De grootste ontwikkeling heeft Trossard doorgemaakt in zijn duelkracht, vindt Mathijssen. "De Leandro van nu weegt tien kilo meer dan die van tien jaar geleden, hij kan zich veel beter zetten in een duel." Na elke transfer heeft Trossard een maandje of twee nodig gehad om zich aan te passen. "Maar eens dat gebeurd was, was er geen houden meer aan."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.