Geen tandem van Anderlecht of wissel bij de Rode Duivels: “Er is geen nood aan”

Geen tandem van Anderlecht of wissel bij de Rode Duivels: “Er is geen nood aan”

18-11-2023 19:28
8

Domenico Tedesco gaf een persconferentie voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Azerbeidzjan van zondag. De bondscoach liet zich onder meer uit over zijn defensie.

Twee weken geleden hielden ze bij RSC Anderlecht een hart vast. Jan Vertonghen moest geblesseerd naar de kant, maar de ervaren verdediger leek gelukkig niet out te zijn. Hij kon spelen tegen KAA Gent. Tegen Servië kreeg hij van de bondscoach rust, maar die rust is voorbij. “Met Vertonghen gaat het goed. Net zoals Lukaku is hij fris en zag er scherp uit op de training. Dus Jan heeft de goede vorm te pakken”, liet Tedescco weten op een persconferentie.

Tegen Servië kregen Ameen Al-Dakhil en Arthur Theate hun kans centraal achterin. Ook Zeno Debast ligt op de loer om in het centrum van de achterhoede te spelen, maar tegen Azerbeidzjan zal er achterin geen tandem van Anderlecht staan. Debast zal zijn ploegmaat ook niet uit de basis spelen "Natuurlijk heb ik een wissel overwogen, want ik selecteerde Debast. Als ik iemand selecteer, is dat altijd met het idee dat hij kan helpen en spelen", geeft de bondscoach mee.

Na het experiment tegen Servië keert Tedesco terug naar zijn vertrouwde plan. “Maar ik denk niet dat er een reden is om onze centrale as te veranderen. Er is geen nood aan. De jonge gasten hebben laten zien dat ze een hoog niveau halen, maar ik ben tevreden over Vertonghen en Wout Faes.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.