Casteels zondag in doel bij Rode Duivels: We willen in pot één zitten op het EK

Casteels zondag in doel bij Rode Duivels: "We willen in pot één zitten op het EK"

18-11-2023 20:28
1

In de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Azerbeidzjan op zondag zal Koen Casteels in doel staan bij de Rode Duivels. Het sluitstuk van VfL Wolfsburg kende afgelopen weekend geen geslaagde rentree in de Bundesliga, maar blikte tijdens de persconferentie vooral vooruit op de wedstrijd van zondag. De motivatie is groot volgens hem.

De motivatie is volgens Casteels groot om een goed resultaat neer te zetten tegen Azerbeidzjan. "We weten dat het een belangrijke match is want we willen in pot één komen op het EK. Zowel voor de eer als om sportieve redenen. Dat moeten we zondag gewoon vanaf minuut één ook laten zien", klinkt het.

Op de vraag wie hij het liefst voor zich in de verdediging heeft staan is Casteels duidelijk. "Het maakt me op zich niet veel uit wie er voor me staat, ik voel me bij iedereen goed. Het belangrijkste is dat iedereen weet wat hij moet doen op zijn positie en dat die dingen ook uitgevoerd worden", zegt de doelman.

Casteels keerde afgelopen weekend na een maand afwezigheid terug onder de lat bij Wolfsburg, maar ging tot tweemaal toe in de fout. Wolfsburg verloor uiteindelijk met 4-0. "Het is grappig dat daar dan wel over gepraat wordt en als het goed gaat niet. Maar kijk het was gewoon niet goed. We verliezen met 4-0, en schieten zelf geen enkele keer op doel denk ik. Het was gewoon een offday van iedereen en dat kan nu eenmaal gebeuren", aldus Casteels.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.