Tedesco kan record neerzetten bij Rode Duivels, Onana heeft de selectie verlaten

Tedesco kan record neerzetten bij Rode Duivels, Onana heeft de selectie verlaten

18-11-2023 17:59

Zondag nemen de Rode Duivels het op tegen Azerbeidzjan in de laatste kwalificatiewedstrijd voor het Europees Kampioenschap. Op Amadou Onana zullen ze echter niet kunnen rekenen. De boomlange middenvelder heeft het trainingskamp verlaten met een kuitblessure. Bondscoach Domenico Tedesco blikt vooruit op de wedstrijd en kan morgen een record neerzetten.

Onana heeft de selectie verlaten. "Wat de selectie betreft is enkel Onana niet beschikbaar. Hij heeft het trainingskamp verlaten met een kuitblessure. Verder zijn er geen wijzigingen", klinkt het bij Tedesco op zijn persconferentie.

Wat de basiself betreft wil Tedesco niet te veel prijsgeven. "Het gaat niet om een testwedstrijd maar om een belangrijke match. Ik wil eigenlijk niks prijsgeven over wie er zal starten. Het enige wat ik kwijt wil is dat er wel wat veranderingen zullen zijn in vergelijking met de wedstrijd tegen Servië, omdat we topfitte spelers aan de aftrap willen", aldus Tedesco.

Tedesco kan zondag de eerste coach ooit worden die met de Rode Duivels geen enkele wedstrijd verliest in zijn eerste jaar als bondscoach. "Dat wist ik niet, maar het is mooi om te horen. Dat is niet enkel mijn verdienste. Iedereen speelt zijn rol hierin: de coach, de spelers, de materiaalman, enz. Dat geldt ook wanneer we verliezen", zegt Tedesco.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.