'Real wil wél door met Ancelotti, maar Brazilianen liggen nog op de loer'

'Real wil wél door met Ancelotti, maar Brazilianen liggen nog op de loer'

18 november - 17:41
2

De club van Thibaut Courtois wil graag verder met Carlo Ancelotti. Hoewel al tijden wordt gespeculeerd over een vertrek van de ervaren Italiaanse trainer, wil de Koninklijke zijn aflopende contract verlengen. Dat meldt Relevo. Ancelotti, die begeerd zou worden door Brazilië, heeft aangegeven nog geen keuze te hebben gemaakt.

Florentino Pérez, voorzitter van Real Madrid, overweegt serieus om het contract van Ancelotti te verlengen. Pérez is van mening dat het jonge en getalenteerde team van Real behoefte heeft aan een ervaren manager als Ancelotti. Het bestuur zou zelfs van plan zijn het contract met twee jaar te verlengen, al dan niet met het tweede jaar als optie. De Koninklijke wil met dit voorstel voorkomen dat Ancelotti vertrekt naar Brazilië. De Braziliaanse federatie heeft de afgelopen maandenmeermaals  contact gezocht met de coach en ziet in hem de ideale leider van het nationale team.

Ancelotti zegt nog niet bezig te zijn met de toekomst en wil zich voorlopig focussen op de prijzenjacht van Real. In de wandelgangen wordt Bayer Leverkusen-trainer Xabi Alonso al enige tijd genoemd als eventuele opvolger in het Bernabéu. Carletto staat met Real op dit moment tweede in La Liga, twee punten achter Girona. Ancelotti is bezig aan zijn tweede periode bij de Spaanse grootmacht. Hij was van 2013 tot en met 2015 ook al werkzaam in Madrid.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.