Maes (Willem II): In België ben ik nog altijd een halve crimineel

Maes (Willem II): "In België ben ik nog altijd een halve crimineel"

18 november - 21:04
5

Peter Maes is op dit moment zijn carrière als coach aan het herlanceren bij Willem II in de Nederlandse tweede klasse. En met succes. Na vijftien speeldagen staat hij met zijn club aan de leiding met 32 punten. Desondanks kende Maes ook moeilijke periodes de afgelopen jaren, mede door het Propere Handen-schandaal.

Maes blikt terug op de moeilijke periode in 2018, toen het schandaal Propere Handen aan het licht kwam. "Plots was ik persona non grata in de Belgische voetbalwereld. Dat heeft er hard ingehakt bij mij", klinkt het bij Maes in Het Belang van Limburg.

Desondanks kreeg Maes toch een kans van het Nederlandse Willem II. "En daar ben ik de mensen van de club enorm dankbaar voor. Er is een nieuwe wereld voor mij opengegaan. Er zijn minder vooroordelen in Nederland. Terwijl ik in België nog altijd word gezien als een halve crimineel, doen ze de zaak in Nederland af als 'een akkefietje met de fiscus'. Meer is het ook niet", aldus Maes.

Tot nu toe is zijn passage bij Willem II een succes. "Ik wilde niet alles overboord gooien, maar probeer stelselmatig mijn accenten te leggen. In Nederland houden ze van patroontjes, terwijl ik meer sta voor verticaal voetbal. Dus zoek ik naar een gulden middenweg. Maar de resultaten zijn het belangrijkst", besluit Maes.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.