Cercle-talent Olaigbe: ‘Als ik moet kiezen blijf ik liever wildcard vanop de bank’

Cercle-talent Olaigbe: ‘Als ik moet kiezen blijf ik liever wildcard vanop de bank’

18-11-2023 11:05 Laatste update: 11:41
1

Kazeem Olaigbe lijkt de nieuwste sensatie te worden bij de beloften van de nationale ploeg. Olaigbe startte vrijdag in de partij tegen Schotland, maar kon een 0-2 nederlaag niet voorkomen. De jonge spits van Cercle Brugge ging in gesprek met RTBF

Olaigbe werd in Brussel geboren en speelde vanaf zijn 9e bij RSC Anderlecht. Op zijn zestiende vertrok hij naar Engeland, maar leek daar nooiit helemaal door te breken. Uiteindelijk is de jonge aanvaller bij Cercle Brugge beland, waar hij al acht duels in de Jupiler Pro League op zijn naam heeft staan. Daarin scoorde de jonge aanvaller ook één doelpunt. 

"Ik grijp de kansen die ik krijg: ik doe mijn best en breng iets in het team elke keer als ik in het veld kom”, geeft Olaigbe zelfverzekerd aan. “Als de anderen moe zijn, probeer ik mijn snelheid en explosiviteit te brengen. Tot nu toe werkt dat vrij goed! Maar als ik de volgende wedstrijd als starter begin, doe ik hetzelfde”, gaat hij verder. 

“Natuurlijk verhoogt het feit dat ik van de bank kom mijn motivatie: ik wil de coach bewijzen dat ik in de basiself kan staan. Maar ik blijf geduldig: als je geduldig bent als jongeling, kom je ver in je carrière. Maar als ik moet kiezen, blijf ik liever wildcard... als dat betekent dat ik gegarandeerd scoor.”