Foket vaste waarde bij Reims maar geen Rode Duivel: De trainer maakt zijn keuzes

Foket vaste waarde bij Reims maar geen Rode Duivel: "De trainer maakt zijn keuzes"

18-11-2023 17:05
1

Het is ondertussen meer dan vijf jaar geleden dat Thomas Foket de deur achter zich dichttrok bij KAA Gent en de overstap maakte naar het Franse Stade Reims. Ondertussen heeft hij er 172 wedstrijden op de teller staan. Ondanks Foket een vaste waarde is bij de nummer vijf uit de Ligue 1, is hij geen Rode Duivel meer onder Domenico Tedesco. De rechtsachter reageert.

In tegenstelling tot Thomas Foket werd bijvoorbeeld de rechtsachter van Cercle Brugge, Hugo Siquet, wel opgeroepen. "Hoe dat komt moet je niet aan mij vragen, ik volg Cercle niet en kan daar niet over oordelen", klinkt het bij Foket in Het Nieuwsblad. "Dat zal wel zijn omdat hij het verdient", voegt hij toe.

Foket zat wel in de voorselectie, maar werd uiteindelijk niet geselecteerd door Tedesco. "De voorselectie daar ben je niet veel mee. We doen het goed met Reims, hopelijk zien ze dat. Meer kan je niet doen", klinkt het. "Een trainer maakt zijn keuzes et voilà. Daarom is hij trainer. Een uitleg hoef ik niet, je weet toch nooit wat daarvan waar is", aldus de rechtsachter.

Veel hoop op nog een selectie heeft Foket niet. "Er wordt momenteel een groep gevormd. Dan wordt het moeilijk om er nog in te komen en moet je al rekenen op blessures", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.