'Standard Luik kijkt naast Thijs ook naar Bogarde om staf te versterken'

'Standard Luik kijkt naast Thijs ook naar Bogarde om staf te versterken'

17-11-2023 21:03 Laatste update: 21:10
3

Winston Bogarde gaat mogelijk aan de slag bij Standard Luik. Dat meldt het Nederlandse Algemeen Dagblad vrijdagavond. De voormalig verdediger kan mogelijk de staf versterken van Carl Hoefkens.

Standard mist na het vertrek van Yaya Touré een assistent-trainer, en Bernd Thijs zou T2 moeten worden. T3 Geoffrey Valenne en fysiektrainer Renaat Philippaerts zijn dan weer op weg naar de uitgang. Bogarde zou aldus nog een extra versterking kunnen zijn. De eerste gesprekken tussen Bogarde en Standard zijn al gevoerd, aldus het AD. Of beide partijen nader tot elkaar zijn gekomen, is nog niet duidelijk. 

Bogarde was eerder assistent van Erik ten Hag bij Ajax. Toen Alfed Schreuder het stokje overnam in Amsterdam, vertrok hij uit de Johan Cruijff ArenA. De voormalig stopper van onder meer Chelsea en FC Barcelona ging vervolgens aan de slag als assistent bij het Adana Demirspor van trainer Patrick Kluivert. Dat avontuur was van korte duur. Wegens een verschil van inzicht vertrok Bogarde al snel uit Turkije. 

Mocht Bogarde daadwerkelijk aan de slag gaan bij Standard, dan treeft hij in Noah Ohio een landgenoot. De twintigjarige spits, donderdagavond nog trefzeker voor Jong Oranje, speelde dit seizoen negen competitiewedstrijden voor de Belgische club. Daarin scoorde hij niet.