Vertonghen wil geen contractverlenging: “Ik wil Anderlecht ook niet teleurstellen”

Vertonghen wil geen contractverlenging: “Ik wil Anderlecht ook niet teleurstellen”

17-11-2023 20:46 Laatste update: 20:47
6

Jan Vertonghen is een belangrijke schakel bij RSC Anderlecht. De verdediger is echter al 36 jaar en kampt soms met kwaaltjes. Daarom wil hij nog niets van een contractverlenging weten bij paars-wit.

Een verlenging in de winterperiode zit er aldus niet in, maar Anderlecht is wel de laatste club van Vertonghen. “Omdat ik hen ook niet wil teleurstellen. Als ik een besluit neem, wil ik daar niet op moeten terugkomen. In december zeggen dat ik ga bijtekenen, om dan in februari of maart te laten weten: ‘Sorry, maar het gaat toch niet’? Néén. Ik heb echt tijd nodig om de juiste beslissing te maken voor mezelf en voor mijn gezin”, citeert Het Laatste Nieuws.

Anderlecht kan evengoed een concurrent halen. “Anderlecht moet doen wat het beste is voor Anderlecht. Dat meen ik. Ik had vroeger nooit een favoriete club in België. Ik was supporter van de Rode Duivels. Maar als profvoetballer - en dat is voor sommige mensen misschien moeilijk om te begrijpen - leer je een club te waarderen dankzij de mensen die er werken. Wel, mijn band met Anderlecht is gewoon héél goed.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.