Van der Elst over Openda bij Rode Duivels: Hij is ongelukkig in de afwerking

Van der Elst over Openda bij Rode Duivels: "Hij is ongelukkig in de afwerking"

17-11-2023 19:47
2

Loïs Openda mocht woensdag zijn kunnen tonen bij de Rode Duivels. De 23-jarige spits kwam dit seizoen al negen keer tot scoren voor RB Leipzig in elf competitiewedstrijden. Onder Tedesco vond hij de weg naar het doel echter nog niet bij de nationale ploeg. Analist Franky Van der Elst reageert op de prestaties van de spits.

Van der Elst had Openda graag zien scoren. "Dat had ik nog willen zien, dat Openda eens kon scoren. Dat is Openda: hij creëert kansen, maar kan ongelukkig zijn bij de afwerking. Dat zit een beetje in hem", zegt Van der Elst in Het Nieuwsblad.

Volgens de analist speelt de druk bij de nationale ploeg hem nog steeds parten. "Dat je in je hoofd zit met: oei, ik sta hier in de plaats van Lukaku en moet scoren. Al de rest deed hij wel heel goed", zegt Van der Elst.

Ondanks hij opnieuw niet tot scoren kwam, is Openda wel nuttig voor de ploeg. "Je hebt altijd wat aan hem. Openda blijft druk zetten. De match was nog maar amper begonnen of hij ging er al voor. Als hij één goal maakt, heeft hij een acht in de kranten en kan niemand wat zeggen", besluit Van der Elst.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.