Botsing met Dembélé niet zonder gevolgen: Real Madrid weken zonder sterkhouder

Botsing met Dembélé niet zonder gevolgen: Real Madrid weken zonder sterkhouder

17-11-2023 17:27
1

Eduardo Camavinga staat de komende weken aan de kant bij Real Madrid. De middenvelder raakte geblesseerd aan zijn knie na een botsing met Ousmane Dembélé tijdens een training van de Franse nationale ploeg. 

Op beelden van het incident is te zien dat Dembélé met zijn volle gewicht op het vooruitgestoken been van Camavinga valt na een duel op de training. Na de botsing verliet Camavinga het kamp van de Franse ploeg en vloog hij terug naar Madrid. 

'Na de tests die vandaag door de Real Madrid Medical Services zijn uitgevoerd op onze speler Eduardo Camavinga is bij hem een blessure van het externe laterale ligament in zijn rechterknie vastgesteld', luidt het statement van Real Madrid. Naar verwachting ligt de middenvelder er zo'n acht tot tien weken uit en moet hij in ieder geval de Super Cup in Saudi-Arabië van januari 2024 aan zich voorbij laten gaan. 

Frankrijk neemt het zaterdag thuis op tegen Gibraltar en speelt op dinsdag de laatste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland. Frankrijk is al zeker van deelname aan het EK van 2024. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.