Hasi over keuze KV Mechelen: “Had nog twee aanbiedingen uit België”

Hasi over keuze KV Mechelen: “Had nog twee aanbiedingen uit België”

17-11-2023 16:26 Laatste update: 16:36
1

Besnik Hasi moet KV Mechelen weer op de rails krijgen. De oefenmeester is de opvolger van de ontslagen Steven Defour en sprak met Het Laatste Nieuws over zijn keuze.

Hasi had ook andere opties op tafel liggen. “Terwijl ik met de Albanese nationale ploeg sprak, had ik ook twee aanbiedingen uit België. Namen ga ik niet noemen. Maar ik wilde absoluut wachten op Albanië, ook al wist ik dat de kans bestond dat ik het niet zou worden.”

Ook het grote geld kwam aankloppen. “Later kwam er ook interesse van ploegen uit het Midden-Oosten en uit mindere Europese landen, maar mijn bedoeling was om opnieuw in België te werken. Eind vorig seizoen had ik een gesprek met een Belgische club (KV Kortrijk, red.). Werd die club overgenomen, had ik hier, in België, al trainer geweest.”

Uiteindelijk koos Hasi voor KV Mechelen. “Drie weken voor ik hier voorgesteld werd, was er nog een aanbieding uit Saoedi-Arabië. Én op het moment dat ik bij Mechelen tekende, had ik al enkele gesprekken achter de rug met Europese club (een ploeg actief in de Conference League, red). Maar toen KV kwam, heb ik niet getwijfeld.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.