Trossard over positie bij Rode Duivels: “Dat speelt in mijn voordeel”

Trossard over positie bij Rode Duivels: “Dat speelt in mijn voordeel”

17-11-2023 17:12
6

Leandro Trossard lijkt volgens analisten momenteel de beste optie om de geblesseerde Kevin De Bruyne te vervangen. Bij Arsenal wordt de aanvaller op meerdere posities uitgespeeld, vaak als valse negen.

Zelf heeft Trossard geen voorkeur bij de Rode Duivels. “Ik kan op veel posities uit de voeten en dat speelt in mijn voordeel. Een voorkeur heb ik niet. De voorbije jaren heb ik al op zo veel posities gespeeld. Met de coach heb ik er ook nog niet over gesproken. Als valse negen bij de Duivels? Aangezien Romelu Lukaku op die positie speelt, zal ik daarvoor niet meteen in aanmerking komen”, citeert Het Nieuwsblad.

De Rode Duivels zijn al zeker van kwalificatie voor het EK en kan zondag mits winst ook het statuut van reekshoofd inlijven. “Over het algemeen is het gevoel bij deze EK-kwalificaties heel positief. We hebben gezien hoe de coach wil voetballen en welke aspecten hij aanhaalt op training. De jongens gaan mee in dat verhaal en hebben er vertrouwen in. De vooruitzichten zijn dan ook positief.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.