Trossard vergelijkt Tedesco met Arteta: Ze willen allebei hoog de bal veroveren

Trossard vergelijkt Tedesco met Arteta: "Ze willen allebei hoog de bal veroveren"

17-11-2023 15:29
2

Leandro Trossard is aan een meer dan degelijke periode bezig bij Arsenal FC en dat doet natuurlijk dromen van een basisplaats bij de Rode Duivels. Zondag tegen Azerbeidzjan zou dat zomaar het geval kunnen zijn. Trossard ziet alvast raakvlakken tussen zijn respectievelijke trainers, Mikel Arteta en Domenico Tedesco

Onder Arteta is Arsenal het voorbije anderhalf jaar uitgegroeid tot de grootste uitdager van Manchester City in de Premier League. De Spanjaard heeft niet altijd een vaste plek weggelegd voor Trossard, maar regelmatig laat die laatste toch van zich spreken. Bij de Rode Duivels is dat eveneens het geval. Vallen Arteta en Tedesco überhaupt te vergelijken? "Elke trainer heeft wel overeenkomsten. Ik denk dat ze wel op een andere manier werken", opent Trossard zijn uitleg op zijn perspraatje.

Vervolgens haalt hij toch een gelijkenis aan. "Misschien is het druk zetten wel iets wat bij beiden terugkomt. Ze willen allebei hoog op het veld de bal recuperen om zo dicht mogelijk bij het doel van de tegenstander kansen te creëren. Dat is wel een vergelijkbaar punt", klinkt het. In de oefenmatch tegen Servië viel daar nog een treffend voorbeeld van te bewonderen. Na amper een minuut leidde hoog druk zetten van de Belgen al tot de winnende treffer (1-0), afgemaakt door Yannick Carrasco.

No Poll