Hasi ziet bij z'n officieuze debuut geen doelpunten tussen KV Mechelen en Westerlo

Hasi ziet bij z'n officieuze debuut geen doelpunten tussen KV Mechelen en Westerlo

17-11-2023 15:18

De kop is eraf voor Besnik Hasi, zij het in een vriendschappelijke wedstrijd. Tegen KVC Westerlo zat de kersverse trainer van KV Mechelen voor het eerst in de dug-out. Daarmee is ook zowat alles gezegd over de partij, die op een bloedeloze 0-0 eindigde.

Terwijl de internationals dezer dagen het beste van zichzelf geven, besloten KV Mechelen en Westerlo van het vrije weekend gebruik te maken om een oefenwedstrijd in te gelasten. Dat beloofde meteen leerrijk te worden voor Hasi, die zijn (officieuze) debuut vierde als hoofdcoach van Malinwa. Vorige week werd de Albanees aangesteld als opvolger van Steven Defour. In tussentijd gidste interimaris Frederik Vanderbiest de ploeg nog naar een belangrijke driepunter tegen Sporting Charleroi (1-0).

Een doelpunt was de aanwezigen ditmaal niet gegund. Zowel KV Mechelen als Westerlo leverden eigenlijk een bijzonder flauwe pot af. Dé kans van de match viel voor rust, toen Yusuke Matsuo plots oog-in-oog met Yannick Thoelen verscheen. De Japanse kemphaan trok echter aan het kortste eind. Voor het overige vielen er geen uitgespeelde kansen te noteren, op enkele schoten uit moeilijke hoeken na.

Daardoor heeft Hasi zijn eerste wedstrijd als KV-coach niet winnend kunnen afsluiten. De belangrijkste opdrachten moeten er uiteraard binnenkort pas aankomen, te beginnen volgend weekend. Dan trekt KVM op bezoek bij de hekkensluiter, KV Kortrijk.