Slimani (ex-Anderlecht) haalt Palestijnse vlag boven na doelpunt voor Algerije

Slimani (ex-Anderlecht) haalt Palestijnse vlag boven na doelpunt voor Algerije

17 november - 14:46
10

De oorlog tussen Israël en Hamas blijft de wereld beroeren. In voetballand is dat niet anders. Islam Slimani heeft dat nogmaals gedemonstreerd. De oud-spits van RSC Anderlecht haalde een Palestijnse vlag boven na zijn doelpunt voor Algerije.

De 35-jarige Slimani verdient inmiddels zijn brood in Brazilië, maar blijft nog steeds een belangrijk lid van de Algerijnse nationale ploeg. In het WK-voorrondeduel met Somalië mocht de ouderdomsdeken na rust invallen. Tien minuten voor affluiten nam hij alle twijfels weg: dankzij zijn doelpunt liep Algerije uit naar een geruststellende 3-1-voorsprong. Op die score zou de wedstrijd ook eindigen.

Meteen na zijn goal toverde Slimani een Palestijnse vlag tevoorschijn. Daarmee wapperde hij naar het Algerijnse publiek, in een duidelijke daad om steun te betuigen aan het Palestijnse volk. In principe verbiedt de FIFA zulke acties, maar een eventuele communicatie over het voorval is nog niet naar buiten gekomen. Bij de rust van het duel tussen Algerije en Somalië was Mohamed Amoura, de sensatie van Union Saint-Gilloise, overigens ook al ingevallen.