Antwerp doet belofte na schorsing Overmars: 'Gaan eerst alles bestuderen'

Antwerp doet belofte na schorsing Overmars: 'Gaan eerst alles bestuderen'

16-11-2023 22:25

Royal Antwerp belooft dat er vanuit de club een statement zal volgen over de schorsing van Marc Overmars. De technisch directeur van The Great Old werd in Nederland geschorst voor een jaar vanwege grensoverschrijdend gedrag. Antwerp belooft nu daarop te reageren.

Zo heeft de Antwerpse club laten weten tegenover het Nederlandse NU.nl. Eerst wil de club de uitspraak van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) grondig bestuderen, waarna verdere communicatie zal volgen. De schorsing van Overmars heeft niet direct invloed op zijn werk bij Royal Antwerp. De technisch directeur is het komende jaar geschorst door de KNVB en mag niet werken voor de bond of organisaties die bij die bond zijn aangesloten.

Overmars kreeg donderdag zijn uitspraak van het ISR te horen. Het instituut schorst hem vanwege zijn grensoverschrijdende gedrag in zijn tijd bij Ajax. Overmars zou het reglement voor seksuele intimidatie hebben overtreden. De proeftijd van de oud-voetballer is twee jaar en hij heeft ook nog een jaar voorwaardelijke straf gekregen.

Overmars ging enkele weken na zijn ontslag bij Ajax al aan de slag bij Royal Antwerp FC. Daar maakte hij al meerdere transferzomers mee en pakte hij vorig jaar de historische dubbel in de clubgeschiedenis. Overmars was ook belangrijk in het aanstellen van coach Mark van Bommel.