Opvallend: Statement Vitesse over belastend artikel dat nog moet uitkomen

Opvallend: Statement Vitesse over belastend artikel dat nog moet uitkomen

16-11-2023 20:25

Vitesse heeft in een statement alvast gereageerd op een toekomstige publicatie van het Nederlandse NRC. Daarin wordt de mogelijke link tussen Roman Abramovich en de Arnhemmers weer besproken. Vitesse wil nogmaals aangeven dat een link tussen die partijen dus niet bestaat.

De Arnhemmers zouden tegenover het onderzoeksteam en de krant alle medewerking verlenen. "Naar verluid zal NRC aanstaande zaterdag met een artikel naar buiten komen waarin het opnieuw gaat over een mogelijke (indirecte) relatie tussen Abramovich en Vitesse in het verleden", vertelt directeur Peter Rovers in het statement. "Er zijn een aantal vragen gesteld die wij zo goed als mogelijk hebben beantwoord." Eerder werd ook PSV-commissaris Frank Arnesen al genoemd in een onderzoek rond Abramovich.

Rovers ontkent nog altijd met klem dat Vitesse ooit iets te maken heeft gehad met Abramovich. "Vitesse is zoals al vaker gemeld, nooit op de hoogte geweest van mogelijke afspraken waarbij de heer Abramovich direct of indirect betrokken zou zijn geweest. Daarnaast heeft Vitesse nooit enige invloed van de heer Abramovich ervaren op haar beleid. Dat is ook de oprechte verklaring van voormalig clubbestuurders."

Waar Vitesse vooral van baalt, is dat de club nog altijd schade ondervindt aan de vroegere banden met Rusland. "Ook al waren we zelf niet betrokken en kunnen we het verleden ook niet meer veranderen, we blijven er op dit moment heel veel last van houden. Het is inmiddels meer dan anderhalf jaar geleden sinds de problemen voor Vitesse ontstonden. We proberen ons te ontvlechten van het Russische verleden en het zou erg helpen als dat snel lukt."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.