Geen Ajax-fans welkom in Marseille voor Europa League-duel

Franse autoriteiten verbieden aanwezigheid Ajax-fans in Marseille

16 november 2023 om 19:47

Ajax moet het in de Europa League-wedstrijd bij Olympique Marseille zonder de steun van de eigen aanhang stellen. De supporters van de Amsterdammers zijn op 30 november niet welkom in het Stade Vélodrome, zo hebben de lokale autoriteiten besloten.

Ajax is daarmee het volgende slachtoffer van de aanval van Marseille-hooligans op de spelersbus van Olympique Lyon, waarbij trainer Fabio Grosso gewond raakte aan zijn gezicht. Eerder deze maand achtten de lokale autoriteiten het ook al niet veilig voor de Lille-fans om af te reizen naar de Zuid-Franse stad.

'Volgens de Prefecture is er rondom de wedstrijd een grote kans op verstoringen van de Openbare Orde', reageert Ajax op zijn website. 'Daarnaast ligt het terreurdreigingsniveau in Frankrijk op het hoogste niveau, wat een grote impact heeft op de politiecapaciteit. Dit maakt dat men niet voldoende kan instaan voor de veiligheid van goedwillende Ajax-supporters.'

'Vanaf woensdag 29 november 2023 om 12.00 uur tot en met vrijdag 1 december 2023 om 02.00 uur is het iedere persoon die beweert supporter van Ajax Amsterdam te zijn of zich als zodanig gedraagt, verboden het Stade Vélodrome te betreden en te circuleren of te parkeren op openbare wegen in het 1e, 2e, 6e, 7e en 8e arrondissement van de gemeente Marseille', zo luidt de noodverordening.

Ajax had de steun van de supporters goed kunnen gebruiken in Frankrijk. De ploeg van trainer John van 't Schip staat laatste in de poule, Marseille is koploper.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.