Snelders over Rode Duivels: “Intensiteit lag te ver van wat ons te wachten staat”

Snelders over Rode Duivels: “Intensiteit lag te ver van wat ons te wachten staat”

16 november - 14:20
3

Eddy Snelders blikt terug op de oefeninterland tussen De Rode Duivels en Servië. De Rode Duivels verschenen met een jonge ploeg en kregen veel lof van bondscoach Domenico Tedesco. Snelders pleit ervoor om de waarde van de oefenmatch te relativeren.

Snelders vraagt zich hardop af wat de waarde van de oefenmatch tussen De Rode Duivels en Servië was. “Je moet de waarde van deze oefenmatch stevig relativeren. Daarvoor lag de intensiteit te ver van wat er ons op het EK te wachten staat. Eigenlijk had je hier niks aan. Voor mij zijn er dan ook geen spelers die na deze match een bank vooruit zijn geschoven”, citeert Sporza Snelders.

Tedesco uitte zich lovend over Zeno Debast van RSC Anderlecht en Ameen Al-Dakhil van Burnley, volgens Snelders zijn beide verdedigers niet voldoende getest. “Servië ging niet vol overtuiging in de duels en acteerde allerminst snedig. Achterin zijn de Belgen daardoor heel weinig onder druk gekomen. Je zag wel dat we het moeilijker kregen naar het einde toe - niet toevallig na de invalbeurt van Mitrovic en Tadic”, aldus Snelders.

Snelders zag dat Debast niet op zijn vertrouwde plek stond bij De Rode Duivels, Debast speelde als rechtsachter. “Debast speelde niet op zijn vertrouwde positie, maar had in het recente verleden grotere problemen op zijn beste plek bij de nationale ploeg. Dan zijn de vraagtekens op de rechtsachter niet plotseling weg, hé”, besluit Snelders.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.