Vertonghen over zijn laatste bezoekje aan Ajax: Het was verschrikkelijk

Vertonghen over zijn laatste bezoekje aan Ajax: "Het was verschrikkelijk"

16-11-2023 13:44
2

Jan Vertonghen heeft niet echt warme herinneringen aan de laatste keer dat hij in de Johan Cruijff ArenA was. De Rode Duivel kreeg voor hem en zijn ploeggenoten van Anderlecht kaarten voor het duel Ajax - Brighton, maar heeft bijzonder weinig van de daadwerkelijke wedstrijd gezien.

"Bart Verbruggen is natuurlijk onze oud-keeper, dus toen Ajax tegen Brighton lootte, besloten we met Anderlecht naar die wedstrijd in Amsterdam te gaan", begint Vertonghen aan zijn anekdote in de Football Is Life-podcast. "Ajax had kaarten geregeld voor 25 man van ons en we waren vier uur van tevoren vertrokken uit Brussel. Alleen we kwamen echt ergens in de tweede helft pas het stadion binnen. Een busrit van 5,5 uur en we hebben echt overal stilgestaan."

Volgens Vertonghen zorgde de regen en de vele ongelukken voor een bizarre vertraging en de vraag of het uiteindelijk nog wel de moeite waard was om te komen. "We wilden toch even de benen strekken en Ajax had eten voor ons geregeld. Dus toen zijn we na de zeventigste minuut hamburgers gaan eten in de lounge, een drankje gaan drinken en weer omgedraaid. Het was verschrikkelijk, maar we hebben wel heel erg gelachen."