Vertonghen over ambities na voetballoopbaan: ''Ik wil geen trainer worden''

Vertonghen over ambities na voetballoopbaan: ''Ik wil geen trainer worden''

16-11-2023 08:40 Laatste update: 08:59
5

Jan Vertonghen is nog steeds actief op het hoogste niveau, maar de 36-jarige verdediger kijkt al vooruit. Vertonghen sprak over zijn ambities en over hoe hij de periode na zijn voetbalcarrière wil invullen.

Eén ding weet Vertonghen al zeker. ''Ik wil geen trainer worden, maar ik wil wel weten hoe die mensen denken, wat ze ervoor doen en hoe het werkt'', vertelde Vertonghen in de Nederlandse podcast Football is Life.

De verdediger staat nu meer ontspannen in het leven. ''In eerste instantie wilde ik voordat ik ging stoppen al weten wat mijn volgende stap zou worden. Maar ik ben daar nu wat rustiger in'', zei de Anderlecht-verdediger.

Vertonghen wil niet te veel vooruitplannen. ''Ik zie bij Ajax ook voorbeelden van mensen die last hebben van stress en de bijkomende gevolgen. Misschien moet ik de dingen maar op me laten afkomen en meer tijd maken voor mijn gezin en dingen zoals de Mont Ventoux beklimmen'', aldus Vertonghen.

Vertonghen speelde in totaal maar liefst 152 duels voor De Rode Duivels en daarin kwam hij 10 keer tot scoren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.