Maertens (Leuven) opent boekje: Dicht bij Club Brugge, altijd ambitie geweest

Maertens (Leuven) opent boekje: "Dicht bij Club Brugge, altijd ambitie geweest"

15 november - 22:20 Laatste update: 23:17

Mathieu Maertens, de 28-jarige aanvoerder van OH Leuven, vertelt over hetgeen waar hij als voetballer spijt van heeft in zijn carrière. Maertens vertelt dat hij vorig jaar dicht bij een transfer naar Club Brugge was.

Maertens vraagt zich af wat spijt daadwerkelijk is, de middenvelder van Leuven relativeert. “In het begin van mijn carrière dacht ik over alles drie keer na. Laat het los, zeggen ze dan. De aard van het beestje ook wel wat natuurlijk. Ik ben een nuchtere West-Vlaming uit Gistel. Ik had als kind een droom: prof worden. Dat is gelukt”, citeert Het Nieuwsblad Maertens.

Maertens denkt terug aan een mogelijke overstap naar Club Brugge. “Dat ik vorig jaar dicht bij Club Brugge stond misschien? Bwah, op dat niveau spelen – daar moet ik niet flauw over doen – is altijd een ambitie geweest. Om zelf te ondervinden waar je plafond ligt als speler. Op het moment zelf zag ik het helemaal zitten”, aldus Maertens.

Maertens vertetlt dat hij zelfs contact had met Vincent Mannaert, de CEO van Club Brugge. “Vincent Mannaert had ook contact gehad met mijn makelaar, maar uiteindelijk ging de deal dus niet door. Dan draai ik evengoed de knop weer om hoor”, besluit Maertens.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.