'De familie van Nouri eiste zestig miljoen euro schadevergoeding van Ajax'

'De familie van Nouri eiste zestig miljoen euro schadevergoeding van Ajax'

15-11-2023 22:01 Laatste update: 23:16
6

De familie van Abdelhak Nouri zou een schadevergoeding van zestig miljoen euro van Ajax hebben geëist. Dat schrijft Menno de Galan in het nieuwe boek Ajax in crisis, dat vanaf donderdag verkrijgbaar is. De werkelijke vergoeding die de familie van Nouri ontving, viel een stuk lager uit. 

Het Parool weet te melden dat in het boek staat dat de familie van Nouri zestig miljoen euro van Ajax eiste. De uiteindelijke schadevergoeding voor de familie Nouri bedroeg aanzienlijk minder, zo'n 7,8 miljoen euro. Eerder schetste Johan Derksen een soortgelijk verhaal, hij sprak van een bedrag van zestig tot honderd miljoen euro. 

Nouri werd tijdens een oefenwedstrijd van Ajax in Oostenrijk op 8 juli 2017 getroffen door een hartstilstand. De behandeling van Nouri op het veld schoot tekort. Ajax trof in 2022 een schikking met de familie van Nouri om een arbitragezaak bij de KNVB te voorkomen. Naast de schadevergoeding betaalt Ajax onder meer de kosten van de verpleging en verzorging van Nouri. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.