Frimpong beschikt over transferclausule: De ideale back voor Barcelona

Frimpong beschikt over transferclausule: "De ideale back voor Barcelona"

15-11-2023 20:07
4

De kans is groot dat Jeremie Frimpong aan zijn derde en laatste volledige seizoen bezig is bij Bayer Leverkusen. De 22-jarige vleugelverdediger was afgelopen zomer al dicht bij een transfer, vertelt BILD-verslaggever Axel Hesse aan Voetbal International.

"Als je me na afloop van afgelopen seizoen had gevraagd of Jeremie nu nog bij Leverkusen zou spelen, had ik dat voor onmogelijk gehouden. Grote clubs hadden interesse getoond, er waren al in een vroeg stadium contacten met Barcelona en Manchester United", weet Hesse. Een transfer kwam er echter niet. "Dat was een tegenvaller voor hem, want ik denk dat hij in zijn hoofd al afscheid genomen had van de club."

De Oranje-international herpakte zich snel. In zestien optredens voor Leverkusen was hij goed voor vijf goals en zeven assists. "Hij speelt een grote rol in het team dat niet alleen bovenaan staat in de Bundesliga, maar ook het leukste voetbal van Duitsland speelt. Xabi Alonso laat ze heel aanvallend spelen en op rechts kan Jeremie eigenlijk doen wat hij wil, die rol past hem perfect", stelt Hesse. "Als wingback is hij uitgegroeid tot een geweldig wapen."

De Duitse sportjournalist twijfelt er niet aan dat Frimpong nog een stap gaat zetten. "Na het sluiten van de markt heeft hij een nieuw contract getekend, met daarin een vertrekclausule van veertig miljoen euro voor komende zomer. Als hij zo blijft spelen, dan wordt hij absoluut verkocht. Het Spaanse voetbal is hem op het lijf geschreven. Als je het mij vraagt, is Jeremie de ideale back voor een ploeg als Barcelona."