Primeur in Bundesliga: voor het eerst vrouwelijke assistent bij Union Berlin

Primeur in Bundesliga: voor het eerst vrouwelijke assistent bij Union Berlin

15-11-2023 16:43 Laatste update: 16:46
2

Bij Union Berlin zit er vanaf de volgende wedstrijd een vrouwelijke assistent-trainer op de bank: Marie-Louise Eta. Dat meldt BILD. Zij wordt de nieuwe rechterhand van Marco Grote, die door is geschoven als hoofdtrainer nadat de Bundesliga-club eerder op woensdag Urs Fischer de laan uitstuurde. 

Fischer werd woensdag officieel van de hand gedaan door Union. De Zwitserse oefenmeester stond sinds 2018 aan het roer bij de club uit de Duitse hoofdstad, waarmee hij grote successen beleefde, waaronder het behalen van de Champions League. Dit seizoen gaat het een stuk slechter qua resultaten, met slechts 6 op 33 in de Bundesliga.

Grote zal voorlopig de honneurs waarnemen, met Eta aan zijn zijde. Dat is een primeur in Duitsland. Nog nooit zat er een vrouwelijke assistent op de bank bij een Bundesliga-club. De 32-jarige Eta was tussen 2008 en 2018 zelf ook speelster en kwam uit voor onder meer HSV en Werder Bremen. Na haar profcarrière werkte ze al bij een aantal jeugdelftallen van de Duitse voetbalbond. Sinds 2019 is ze trainer. 

Komende zaterdag moet Union weer vol aan de bak. Dan staat het thuisduel met FC Augsburg op het programma. Die Eisernen hebben de punten hard nodig, gezien de huidige laatste plaats op de ranglijst. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.