De Coninck over KAA Gent: Begrijp de teleurstelling na afloop tegen Anderlecht

De Coninck over KAA Gent: "Begrijp de teleurstelling na afloop tegen Anderlecht"

15-11-2023 16:09 Laatste update: 16:45

KAA Gent zag afgelopen weekend Union Saint-Gilloise iets verder uitlopen in de rangschikking. De Buffalo’s speelden 1-1 gelijk tegen RSC Anderlecht. Schaduwcoach Wim De Coninck reageert op de prestaties van Gent.

Volgens De Coninck tonen tegenstanders vaak veel respect voor dit KAA Gent. "Enkel Cercle Brugge had daar lak aan en zij wonnen dan ook op hun typische manier van de Buffalo’s, die toch wel bij de titelkandidaten worden gerekend", klinkt het bij De Coninck in Het Nieuwsblad.

Volgens De Coninck kon Gent tegen Anderlecht aanspraak maken op meer dan een gelijkspel. "Ik begrijp de teleurstelling bij de Gentse spelers na afloop. De thuisspelers toonden gewoon meer lef en kwaliteit. Toch konden de Buffalo’s niet zoveel doelkansen bij elkaar voetballen. Vertonghen en Debast waren niet toevallig de uitblinkers bij de bezoekers", voegt hij toe.

Het Europese parcours lijkt niet door te wegen op de prestaties van Gent in de Jupiler Pro League. "Gent haalt 20 op 24 in de acht duels na een Europese midweekwedstrijd. Dat is superknap van hen", besluit De Coninck.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.