'Kompany ziet Weghorst mogelijk definitief verkassen, pikante overstap lonkt'

'Kompany ziet Weghorst mogelijk definitief verkassen, pikante overstap lonkt'

15-11-2023 14:42
4

Wout Weghorst is nog steeds eigendom van Burnley FC, maar heeft onder Vincent Kompany geen toekomst meer. Komende zomer zou de Nederlander dan ook een transfer maken. En die overstap is een vrij pikante, want Galatasaray zou interesse hebben. De spits speelde eerder voor rivaal Besiktas.

Het Turkse Fanatik meldt dat Galatasaray de spits definitief van Burnley wil overnemen volgend jaar zomer. Daardoor zou de Engelse laagvlieger verlost worden van Weghorst. De spits speelde in een kleine twee jaar slechts twintig wedstrijden voor Burnley. Weghorst vertrok achtereenvolgens op huurbasis naar Besiktas, Manchester United en op dit moment komt hij uit voor TSG Hoffenheim.

Tot nu toe kwam Weghorst in negen Bundesliga-duels in actie voor Hoffenheim en scoorde hij drie keer. De spits lijkt het volgens Fanatik echter niet enorm naar zijn zin te hebben in Duitsland en staat dan ook niet onwelwillend tegenover een terugkeer in Turkije. Bij Besiktas was Weghorst wel erg succesvol. De boomlange spits maakte in achttien duels, negen goals en hij gaf ook nog eens vier assists.

Hoe dan ook lijkt het verhaal van Weghorst in Burnley geschreven. Ook vorig seizoen, toen Kompany The Clarets autoritair naar de titel loodste in de Championship, rekende de club niet op hem.