Bundesliga-sensatie Grimaldo duidelijk over toekomst: Real is een geweldige club

Bundesliga-sensatie Grimaldo duidelijk over toekomst: "Real is een geweldige club"

15-11-2023 13:44
1

Alejandro Grimaldo is dit seizoen uitgegroeid tot een sensatie bij het Bayer Leverkusen van coach Xabi Alonso. Ooit was de linkervleugelverdediger één van de meest veelbelovende spelers in de jeugd van FC Barcelona, maar hij werd voor slechts 1,5 miljoen euro verkocht aan Benfica. Nu durft de Spanjaard weer te denken aan een toekomstige stap richting de absolute top.

De 28-jarige Spanjaard werd door OK DIARIO gevraagd naar een eventuele stap richting Real Madrid, dat zich wil versterken met een linksback, maar wel de aartsrivaal is van zijn oude liefde FC Barcelona. "Real Madrid is een van de beste teams ter wereld, zo niet de beste, en het is een team waar elke speler zich bij wil aansluiten", vertelt Grimaldo.

Op dit moment is de aanvallend ingestelde vleugelverdediger dolblij met Xabi Alonso als trainer en enorm op zijn gemak bij Leverkusen. "Ik ben heel blij, heel gelukkig", benadrukt hij. "Het is een droom die uitkomt. Nu wil ik genieten van elk moment dat ik hier ben." Toch sluit hij een toekomstig vertrek niet uit. "Ik zou in de toekomst graag in Spanje willen spelen, want het is een competitie waarvan ik altijd heb gezegd dat ik er graag in zou willen voetballen."

Grimaldo werd tijdens zijn periode bij Benfica regelmatig gelinkt aan een terugkeer naar Barça, maar de Catalanen maakten nooit werk van een transfer. "Ik begrijp het wel. Zij hebben de linksbackpositie uitstekend gedekt. Ze hebben hele goede spelers en zoeken naar versterkingen op andere posities."

Grimaldo speelde tot nu toe zeventien wedstrijden voor Leverkusen, waarin hij maar liefst acht keer scoorde en zes assists gaf. Leverkusen staat momenteel bovenaan in de Bundesliga, twee punten boven Bayern München. Door deze goede prestaties is Grimaldo voor het eerst opgeroepen voor het Spaanse nationale elftal.