OFFICIEEL: Union Berlin en succestrainer uit elkaar, fans woest en ontroostbaar

OFFICIEEL: Union Berlin en succestrainer uit elkaar, fans woest en ontroostbaar

15-11-2023 13:25
5

Union Berlin en Urs Fischer zijn in goed overleg uit elkaar gegaan. Dat meldt de Duitse club via de officiële kanalen. Fischer was vijf jaar lang coach van Union en leidde de club naar de eerste Champions League-deelname ooit. Fans van de club zijn het dan ook niet met dit besluit eens.

"De laatste weken waren heel erg zwaar", vertelt Fischer in zijn statement op de clubwebsite. "We hebben ons uiterste best gedaan en het team ook, maar het was niet te zien in de resultaten. Het voelt nu goed om een nieuw gezicht voor de groep te zetten. Soms is een nieuwe manier van aanpakken een aanzet om de ontwikkeling weer op gang te helpen. Ik wens de club heel veel succes en ben ervan overtuigd dat ze niet zullen degraderen."

Union Berlin staat op dit moment onderaan in de Duitse Bundesliga. Vorig seizoen eindigde de club vierde, waardoor voor het eerst in de geschiedenis van de club de Champions League werd gehaald. Vorig seizoen keek het in de Europa League nog dat andere Union, uit Sint-Gillis, in de ogen.

Ondanks de mindere prestaties zijn de fans het niet eens met het afscheid van Fischer. De succescoach was erg geliefd en leidde de club eigenhandig naar het hoogste podium. 'Is dit jullie dank voor deze man', luidt een reactie van een fan. 'De club heeft zo veel aan hem te danken, dit is niet de juiste beslissing', luidt de conclusie van een andere supporter. 'Verschrikkelijk ondankbaar', vindt een andere Union-fan.