Bakayoko zet PSV-aanvaller boven Lukaku en De Bruyne: 'Vanwege de impact'

Bakayoko zet PSV-aanvaller boven Lukaku en De Bruyne: 'Vanwege de impact'

15-11-2023 09:33
1

Johan Bakayoko speelde bij de Rode Duivels al samen met onder anderen Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku, maar hij kiest Ibrahim Sangaré als de beste speler met wie hij heeft samengespeeld. De twintigjarige rechtsbuiten van PSV looft de Ivoriaan, die afgelopen zomer naar Nottingham Forest vertrok.

In een YouTube-video van PSV wordt Bakayoko naar zijn beste teamgenoot gevraagd. "Ik heb er twee in mijn hoofd, maar ik zeg Sangaré. Vanwege de impact die hij had en het is een grote vriend van mij", laat de Rode Duivel weten. "Die anderen zijn Lukaku en De Bruyne. Maar ik heb een voorkeur voor Sangaré door de band die ik met hem heb." De Ivoriaanse middenvelder vertrok voor ongeveer 35 miljoen euro naar Nottingham. Hij speelde tot dusver acht Premier League-duels.

Bakayoko onthult dat hij dit seizoen vooral om Isaac Babadi kan lachen in de Eindhovense kleedkamer. "Hij is veruit de grappigste van allemaal." De vleugelaanvaller gaat tijdens de Q&A ook in op zijn persoonlijke doelen. "Zo veel prijzen pakken als ik kan. En ik had zelf een doelstelling van tien goals en twintig assists. Dat is wel het minimale dat ik aan mezelf stel." Hij houdt een dagboek bij met zijn eigen feedback. "Voor het slapen schrijf ik wat op. Dat heb ik nodig."

De teller van Bakayoko staat momenteel op drie goals en elf assists in 21 officiële duels voor PSV.