Lombaerts na vertrek bij KAA Gent: “Clubs hoeven me nog niet te bellen”

Lombaerts na vertrek bij KAA Gent: “Clubs hoeven me nog niet te bellen”

15-11-2023 09:44

Nicolas Lombaerts vertrok als assistent bij KAA Gent. De voormalige Rode Duivel wilde meer tijd voor zijn gezin. Lombaerts sprak met Het Laatste Nieuws over zijn keuze.

Het was geen gemakkelijke keuze voor Lombaerts die zijn draai als coach begon te vinden. “Dat was ook zo — en ik heb er lang over moeten nadenken. Ik was bang dat ik me die keuze zou beklagen. Vandaar dat ik KAA Gent nog om wat bedenktijd had gevraagd. Nu zijn we als gezin tevreden. En ben ik van géén tijd naar alle tijd gegaan.”

Lombaerts zal nog even geen nieuwe uitdaging aannemen. “Maar het zou dom zijn om nu te roepen dat ik nooit meer iets in het voetbal ga doen. Zeker omdat ik pas vier maand gestopt ben. Dit was voor mij een puur familiale keuze, waar ik vandaag heel blij mee ben. 'Papa, moet je nu wééral weg?', zeiden de kinderen na verloop van tijd. Leuk is dat niet, hé. Neen, voorlopig hoeven clubs me niet te bellen.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.