Vader Al-Dakhil over keuze Irak – Rode Duivels: “Ze wilden het niet geloven

Vader Al-Dakhil over keuze Irak – Rode Duivels: “Ze wilden het niet geloven"

15-11-2023 08:46
4

Ameen Al-Dakhil (ex-Standard en STVV) is een vaste waarde in de selectie van Domenico Tedesco. De verdediger van Burnley kon echter ook voor Irak kiezen. Vader Nawfal sprak met Het Belang van Limburg.

De keuze voor de nationale ploeg was geen gemakkelijke. “Dat was een moeilijke keuze voor Ameen. Je moet weten dat we ons niet 50 procent Irakees en 50 procent Belg voelen, maar 100 procent Irakees en Belg. Het is niet omdat Ameen voor België heeft gekozen dat hij niet van Irak houdt, integendeel. Maar als voetballer moet je trachten het maximale uit je carrière te halen. Bij de Rode Duivels kan hij ontzettend veel leren door met wereldtoppers als Courtois, De Bruyne en Lukaku te spelen.”

Irak probeerde er alles aan te doen om de verdediger aan zich te binden. “Maar er is een periode geweest dat ik dagelijks telefoons en berichten kreeg, ja. Je moet weten dat Irakezen hele lieve, emotionele mensen zijn. Het is logisch dat ze een speler als Ameen in hun nationale ploeg willen, uiteindelijk is hij ook daar geboren. Ik ben altijd duidelijk geweest naar hen over Ameens keuze, maar toch wilden ze het niet geloven en bleven ze dromen dat hij voor Irak zou kiezen.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.