'Ernst in grap van Tuchel: Bayern acht komst van Mbappé niet onmogelijk'

'Ernst in grap van Tuchel: Bayern acht komst van Mbappé niet onmogelijk'

15-11-2023 08:12
1

Thomas Tuchel grapte deze week over de komst van Kylian Mbappé naar Bayern München, maar volgens SPORT1 gaat daar mogelijk meer achter schuil. De 24-jarige Franse ster wordt enorm gewaardeerd aan Säbener Strasse. 

"Als hij wil komen, dan haal ik hem op de fiets!", lachte Tuchel onlangs in gesprek met Canal+. De twee werkten tussen 2018 en 2020 samen bij Paris Saint-Germain, maar de Duitse oefenmeester benadrukte dat hij een hereniging 'niet realistisch' acht. Volgens SPORT1 is niets minder waar: zowel Tuchel als de clubleiding van Bayern acht de komst van de pijlsnelle aanvaller onmogelijk.

Mbappé wordt enorm gewaardeerd bij Bayern. Onder meer clubiconen Uli Hoeness en Karl-Heinz Rummenigge zijn grote fans van de sterspeler van PSG en Frankrijk. Zijn naam is de laatste jaren 'losjes ter sprake gekomen'. 'Ter herinnering: met de transfer van Harry Kane deze zomer heeft Bayern al een signaal afgegeven aan de Europese concurrentie dat ze uitdagende ondernemingen op de transfermarkt niet uit de weg gaan', stelt de sportzender.

Topman Jan-Christian Dreesen van Der Rekordmeister benadrukte wel dat transfers van honderd miljoen zoals Kane niet de norm mogen worden, maar Mbappé loopt volgend jaar zomer uit zijn contract in Parijs. Hij zou dus gratis de overstap kunnen maken. Het grootste obstakel is zijn salaris, maar dat geldt ook voor clubs als Real Madrid en Liverpool.

Mbappé verdient bij PSG liefst honderd miljoen euro per jaar. Dat is voor elke club zonder sterke investeerder onhaalbaar. Bayern wil de komende jaren zelfs vasthouden aan zijn salarisplafond van 25 miljoen. Momenteel is Kane met 24 miljoen de topverdiener. Mbappé zou flink moeten inleveren, maar als hij het sportieve aspect laat prevaleren, dan zit de Bundesliga-kampioen op het vinkentouw.

Tuchel en Mbappé reikten in 2020 al eens samen tot de Champions League-finale. Daarin verloor PSG destijds van Bayern, roept SPORT1 in herinnering.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.