Emotionele beelden uit Colombia: Luis Diáz eindelijk herenigd met vader

Emotionele beelden uit Colombia: Luis Diáz eindelijk herenigd met vader

14-11-2023 21:21 Laatste update: 22:24

Luis Diáz is in Colombia eindelijk herenigd met zijn vader Mané. Het X-account van het Colombiaanse nationale elftal deelt ontroerende foto's van het moment waarop vader en zoon elkaar weer zien. 

De aanvaller van Liverpool is terug in zijn geboorteland voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Brazilië en Paraguay. Daar zag Diáz voor het eerst in lange tijd zijn vader weer, wat voor emotionele taferelen zorgde. 'Welkom thuis, we houden van je en we zijn meer één dan ooit', luidt de tekst bij de tweet van de Colombiaanse selectie, gevolgd door een aantal foto's van de hereniging. 

De ouders van Díaz werden ontvoerd door de National Liberation Army of Colombia (ELN), waarschijnlijk om losgeld te kunnen vragen. Díaz' moeder werd snel vrijgelaten, maar dat gold niet voor zijn vader. Colombiaanse autoriteiten hadden het leger ingezet om Díaz senior op te sporen, maar de ELN had als eis gesteld dat het leger zich moest terugtrekken. Aan die eis werd voldaan, waarna de vader van de Liverpool-buitenspeler op 9 november werd overgedragen aan de Colombiaanse autoriteiten. 

Hoewel Díaz junior door een nachtmerrie ging, bleef hij wel voetballen. Tijdens het duel van Liverpool met Luton Town op 5 november scoorde hij en liet hij een shirt zien met daarop de tekst 'vrijheid voor mijn vader'.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)