Warleson krijgt lof van zijn keeperstrainer na topprestatie tegen Club Brugge

Warleson krijgt lof van zijn keeperstrainer na topprestatie tegen Club Brugge

14-11-2023 10:42

De Braziliaanse doelman Warleson werd zondag de absolute held van de Brugse Derby. Zijn keeperstrainer bij Cercle Stefan Toonen reageert op de prestatie van de Cercle-doelman.

Hoewel de Braziliaan al bijna vier jaar in België speelt, is hij nog steeds een beetje een onbekende in ons land. Daar kwam zondag verandering in. De Braziliaan was ijzersterk tegen Club Brugge en pakte zo een punt voor Cercle. "Vorig jaar keepte Warleson de eerste match op Westerlo en deed dat prima. Toen kwam echter Majecki erbij en die speelde vanaf dat moment. Dat was een klap natuurlijk voor hem, maar we zijn blijven werken om van hem de eerste keeper van Cercle te maken", klinkt het bij Toonen in Het Nieuwsblad.

Twee weken geleden was Warleson ook al man van de match tegen KV Mechelen. "Vorige week tegen Anderlecht was het dan weer even minder, volgens mij zijn slechtste match van het seizoen", zegt Toonen. "Zijn lange ballen waren niet goed, terwijl onze stijl daar wel op gebaseerd is", voegt hij toe. Tegen Club stond de Braziliaan echter met erg veel vertrouwen in doel. "Het leek of er magneten aan zijn handen en voeten hingen", klinkt het bij Toonen.

Zowel op en naast het veld is Warleson een fantastische gast volgens Toonen, net als de drie reservedoelmannen bij Cercle. "We vormen één hechte groep en iedereen heeft zijn aandeel in het succes. Als ik van alle vier hun verschillende types één doelman zou kunnen maken, dan heb ik een wereldkeeper in huis", klinkt het.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.