Degryse over Genk-topschutter Muñoz: Kan niet begrijpen dat hij hier nog speelt

Degryse over Genk-topschutter Muñoz: "Kan niet begrijpen dat hij hier nog speelt"

14-11-2023 09:11
5

Daniel Muñoz is dé man in vorm bij KRC Genk dit seizoen. De rechtsachter is zowaar topschutter bij de Limburgers met vijf doelpunten in de Jupiler Pro League. Analisten Marc Degryse en Frank Boeckx reageren op de prestaties van de Colombiaan.

Degryse kan het maar moeilijk geloven dat de rechtsachter nog steeds in de Jupiler Pro League speelt. "Ik meen me te herinneren dat ik in augustus Muñoz zag spelen in de Champions League kwalificatiewedstrijden en dat ik zei 'Ik kan niet begrijpen dat Muñoz hier nog speelt'. Er worden ieder jaar spelers weggehaald uit België en Muñoz zien ze over het hoofd", klinkt het bij Degryse in voetbalpodcast ‘vier-nul’.

De statistieken van Muñoz waren afgelopen seizoen namelijk ook al uitstekend met 7 doelpunten en 7 assists. "Ik denk dat ze er alles aan gedaan hebben om hem in Genk te houden, omdat het echt wel een sterkte is van Racing Genk om de backs mee te laten komen", zegt Frank Boeckx. Degryse begrijpt echter niet dat geen enkele ploeg aangedrongen heeft bij Muñoz zelf.

Boeckx vindt met Muñoz  in het achterhoofd de transfer van voormalig Anderlecht-speler Amir Murillo toch opvallend. "Die is wel naar Marseille gegaan, mét een blessure dan nog", klinkt het bij de analist.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.