UPDATE: ‘Thijs nieuwe T2 Standard, twee stafleden op weg naar de uitgang’

UPDATE: ‘Thijs nieuwe T2 Standard, twee stafleden op weg naar de uitgang’

13-11-2023 22:08 Laatste update: 17-11-2023 20:12
10

Bernd Thijs (45) is in beeld als nieuwe assistent-trainer bij Standard. Thijs moet de vertrokken Yaya Touré gaan vervangen bij De Rouches, weet Het Laatste Nieuws. Met Thijs moet de staff van hoofdtrainer Carl Hoefkens weer compleet worden.

Thijs als nieuwe assistent-trainer lijkt slechts een kwestie van tijd. Thijs en Standard zijn erg dicht bij een overeenkomst. Thijs heeft ook al ervaring opgedaan als assistent-trainer, hij werkte eerder als T2 bij KAA Gent en het Saoedische Al-Raed.

Sclessin is geen onbekend terrein voor Thijs, als verdedigende middenvelder speelde de voormalige Rode Duivel vijf jaar voor Standard. In 124 wedstrijden kwam Thijs tot 38 doelpunten en vier assists. Thijs kwam ook 134 matchen uit voor KRC Genk en 140 matchen voor De Buffalo’s.

Update: Volgens Het Laatste Nieuws is de komst van Bernd Thijs in kannen en kruiken. Hij wordt de opvolger van de naar Saudi-Arabië vertrokken Yaya Touré en wordt T2 van Carl Hoefkens. T3 Geoffrey Valenne en fysiektrainer Renaat Philippaerts zijn dan weer op weg naar de uitgang.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.