Boucaut over Gent-Anderlecht: ‘Delaney moest tweede geel gekregen hebben’

Boucaut over Gent-Anderlecht: ‘Delaney moest tweede geel gekregen hebben’

13-11-2023 11:14 Laatste update: 12:15
33

Alexandre Boucaut was te gast in een aflevering van Complètement Foot op RTBF. De voormalige scheidsrechter blikte terug op de verschillende fases die de 14e dag van de Pro League markeerden. KAA Gent - RSC Anderlecht werd ook belicht. 

Het bleek uiteindelijk een frustrerende namiddag te zijn voor Gent. Balbezit en een zekere vorm van dominantie, maar geen overvloed aan kansen. De mannen van Brian Riemer kregen kort voor rust een penalty toegekend. "Zonder de hulpmiddelen van VAR is het moeilijk om te zien of het buitenspel is of niet. We moeten dus vertrouwen hebben in de VAR”, klinkt het bij Boucaut. 

“Wat de overtreding betreft, kunnen we zien hoe het afloopt: de verdediger wordt misleid in zijn laatste beweging en schiet op de aanvaller in plaats van op de bal”, analyseert de voormalige ref. “Het is een duidelijke, overduidelijke overtreding en het is jammer, maar het is een duidelijke overtreding die goed werd genomen door de scheidsrechter."

In dezelfde wedstrijd vond Boucaut dat Delaney van het veld gestuurd had moeten worden. "Delaney moest gaan douchen. Rond de 70ste minuut maakte hij een late tackle vlak voor de Gentse bank. Ook toen verdiende hij zijn tweede geel. Later maakte hij nog een tackle waarbij hij inderdaad de bal speelde, maar dat soort situaties moet je anders analyseren”, gelooft Boucaut. “Hij gaat met zijn tweede been het been van zijn tegenstander zwaar buigen. Dus voor mij, als het niet in de 70e moest gebeuren, moest hij op dat moment zijn tweede geel krijgen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.