Standard gaf op (tegen Antwerp) en dat is zorgwekkend voor de toekomst”

"Standard gaf op (tegen Antwerp) en dat is zorgwekkend voor de toekomst”

13-11-2023 10:43 Laatste update: 12:00
7

Deze zondag op Complètement Foot, een podcast door RTBF, hadden David Houdret en Joachim Mununga het over de zware nederlaag van Standard. Antwerp bleek een pak sterker en won met een verschroeiende 6-0.

Joachim Mununga benadrukte in de uitzending de vele fouten van Standard. "Het was een non-match, maar het moet gezegd dat ze tegen een sterke Antwerpse ploeg speelden”, geeft de analist aan. “Elk foutje werd afgestraft.”

Later voegde hij er nog aan toe dat hij verbaasd was van de vechtlust van standard, althans het tekort hieraan. "Ik had het gevoel dat ze hadden opgegeven. Ze gaven op tijdens de wedstrijd en dat is onacceptabel, want het laat zien dat ze grote gaten hebben voor de toekomst”, aldus de analist bij RTBF. 

“Soms kun je bepaalde dingen uit een mislukking halen en die gebruiken als basis voor de toekomst. Maar hier, in een wedstrijd als deze, is het moeilijk om op voort te bouwen”, gelooft Mununga. “Want zwakke punten die naar voren komen, zoals intensiteit, speelruimte en overgave, zijn gevaarlijk, gevaarlijk voor de toekomst."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.