Vandewalle: 'Het gaat er vooral om hoe die Union-spelers telkens weer rechtveren'

Vandewalle: 'Het gaat er vooral om hoe die Union-spelers telkens weer rechtveren'

13-11-2023 08:55 Laatste update: 09:24
2

Union SG had een gemakkelijke zondag tegen KV Kortrijk. De ploeg van trainer Alexander Blessin won met 3-0 van KV Kortrijk. Ludo Vandewalle, die de wedstrijd bekeek, sprak over de prestaties van Union.

Vandewalle nuanceerde het belang van het eindigen als eerste in de reguliere competitie. 'We gaan het hier niet hebben over de zes punten voorsprong die de Brusselaars intussen al hebben. Dat is niets als straks bij het begin van de play-offs de punten worden gedeeld en er nog liefst tien wedstrijden moeten worden gespeeld', schreef Vandewalle in Het Nieuwsblad.

De analist prees vooral de veerkracht van Union. 'Het gaat er vooral om hoe die Union-spelers, wie ze ook zijn, telkens weer rechtveren. Donderdag een uiterst zwakke wedstrijd tegen Linz maar tegen Kortrijk stonden ze er weer. Laatste in de stand, maar toch moet je het doen', aldus Vandewalle.

Union SG staat met een ruime voorsprong van 6 punten op nummer 2 RSC Anderlecht na 14 wedstrijden in de Jupiler Pro League.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.