T1 Arteta over Trossard bij Arsenal: “Hij verbindt iedereen, is zó intelligent”

T1 Arteta over Trossard bij Arsenal: “Hij verbindt iedereen, is zó intelligent”

12-11-2023 15:02

Mikel Arteta, de hoofdtrainer van Arsenal, is zeer te spreken over Leandro Trossard. De Rode Duivel brak de ban namens Arsenal tegen het Burnley van hoofdtrainer Vincent Kompany. Mede door het doelpunt van Trossard wonnen The Gunners met 3-1 van The Clarets.

Uiteindelijk was Trossard bij alle doelpunten van Arsenal betrokken tegen Burnley, weet ook Arteta. “Hij verbindt iedereen, hij is zo intelligent. Ik denk dat hij beweegt op manieren waardoor er meer ruimte en mogelijkheden komen voor zijn ploegmaats”, deelt Arteta via Beinsports.

Arteta vertelt dat Trossard een uitstekende match speelde tegen Burnley. “Hij deed dat erg goed, vooral omdat het zo moeilijk was. De ruimtes waren erg klein. Zoals bij het doelpunt offert hij zichzelf op om toch te scoren”, aldus Arteta. Trossard kon de 1-0 binnenkoppen namens Arsenal, maar botste vervolgens hard tegen de paal en de doelman van Burnley. 

Arteta sluit af door te vertellen hoe content de hoofdtrainer is dat Trossard bij Arsenal speelt. “Ik ben erg blij met hem, het maakt niet uit of ik hem aan de zijkanten of centraal neerzet, hij zorgt voor dreiging. Ik ben erg blij met hem”, besluit Arteta.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.