Mede dankzij assists van Bakayoko behoudt PSV het maximum in de Eredivisie

Mede dankzij assists van Bakayoko behoudt PSV het maximum in de Eredivisie

12-11-2023 14:29

PSV heeft zondag een kinderlijk eenvoudige zege geboekt in de Eredivisie. Het won met 4-0 van PEC Zwolle. Rode Duivel Johan Bakayoko was goed voor twee assists. 

Peter Bosz zag geen reden om te wisselen na de Champions League-zege op RC Lens. Guus Til kreeg daardoor weer de voorkeur als aanvallende middenvelder. Die keuze betaalde zich al snel uit tegen het machteloze PEC. Hirving Lozano werd na een goede aanval via Jerdy Schouten, Luuk de Jong én Til vrijgespeeld, waarna de Mexicaan beheerst afrondde. Het betekende zijn vijfde treffer van het seizoen.

Joey Veerman was al snel dichtbij de 2-0, maar PEC-keeper Jasper Schendelaar redde knap. PSV bleef heer en meester en na een klein halfuur werd de score alsnog verdubbeld op aangeven van Bakayoko. Til was na aangever nu zelf afmaker: de middenvelder verraste Schendelaar met een schot in de korte hoek. PEC besloot wat feller van zich af te bijten. Zo werden Schouten en Veerman stevig aangepakt. Van een ommekeer was desondanks geen moment sprake. PSV domineerde, zonder groots te spelen.

In de tweede helft leek PSV aan het doelsaldo te kunnen gaan werken, al liet PEC zich één keer zien: Eliano Reijnders schoot in de handen van Walter Benítez. Sergiño Dest trof via een Zwols been de paal, voordat Luuk de Jong voor de derde treffer van de middag tekende. Uit een hoekschop van Bakayoko knikte hij raak. Voor de aanvoerder alweer zijn tiende Eredivisie-treffer dit seizoen.

Het hoogtepunt van de middag moest toen nog komen. Dest en invaller Malik Tillman combineerden er fraai op los en bepaalden de eindstand op 4-0. PEC werd zodoende het volgende slachtoffer van de scoringsdrift van PSV, dat nog altijd foutloos aan kop gaat in de Eredivisie. In de 70e minuut viel Yorbe Vertessen nog in. Bakayoko ging in dezelfde minuut naar de kant. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.