“Cercle Brugge staat terecht boven Club Brugge”

“Cercle Brugge staat terecht boven Club Brugge”

12-11-2023 10:00
17

Wie mag zich de komende maanden ploeg van het stad noemen? Dat maken Club Brugge en Cercle Brugge zondag uit in het Jan Breydelstadion. Frederik Boi – ooit de held van Cercle in de derby van 2006 – blikt bij Sporza vooruit op het duel.

Momenteel staat er in Brugse ploeg in de top zes van het klassement. Het is niet Club, maar wel de Vereniging. De kloof na dertien speeldagen telt amper twee punten. "Cercle staat meer dan terecht boven Club", meent Boi.

Waarom is de ex-speler van Cercle Brugge die mening toegedaan? “Ze doen het heel goed, omdat ze elke week constant presteren. Bij Club Brugge zijn de goede wedstrijden bijvoorbeeld heel goed, maar de slechte wedstrijden zijn een flop.

Onterechte penalty
In 2006 maakte Boi ooit het enige doelpunt in de Brugse derby. Net als toen hoopt Boi dat Cercle Brugge aan het langste eind trekt. Al mag het gerust meer dan 0-1 worden. “Een ouderwetse 3-4 na een goede pot voetbal. Misschien zelfs met een onterechte penalty in de 94e minuut. Dat hebben we nog nooit gehad", grapt Boi.

De derby van zondag tussen Club Brugge en Cercle Brugge begint om 13u30. Ontdek op VoetbalPrimeur.be straks de opstellingen van beide teams en praat tijdens de match mee over wat er gebeurt in het Jan Breydelstadion. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.