Riemer noemt mogelijke vervangers Amuzu: Al kan je hem niet één op één vervangen

Riemer noemt mogelijke vervangers Amuzu: "Al kan je hem niet één op één vervangen"

11-11-2023 10:18 Laatste update: 10:24
3

Zondag staat de topper tussen KAA Gent en RSC Anderlecht op het programma. De bezoekers uit Brussel kunnen de komende wedstrijden niet rekenen op Francis Amuzu. De winger kampt namelijk met pubalgie. Anderlecht-coach Brian Riemer reageert tijdens zijn persconferentie op de afwezigheid van Amuzu en noemt zijn mogelijke vervangers.

De flankaanvaller sukkelt al sinds de wedstrijd tegen Club Brugge eind september met de blessure. Zijn coach is ervan overtuigd dat de medische staf het probleem volledig zal kunnen oplossen. "Over drie en half weken moet hij weer helemaal fit zijn", klinkt het bij Riemer.

Het heeft blijkbaar tot deze week geduurd voor men de precieze oorzaak kon vaststellen. "Nu kunnen we werken naar de kern van het probleem", zegt Riemer. "We hebben een plan. Na de interlands zullen we hem nog moeten missen tegen RWDM, maar daarna hopen we een volledig fitte Amuzu terug te hebben."

Riemer ging in op de vraag hoe hij de afwezigheid van Amuzu zal opvangen de komende wedstrijden. "Een speler als Amuzu kan je niet één op één vervangen. Met zijn snelheid en explosiviteit is hij een speler die je zelden vindt. Angulo en Raman hebben snelheid, hen zouden we kunnen gebruiken. We hebben ook Degreef, we hebben Flips die wacht op zijn doorbraak. Het is een kwestie van te kijken naar het team, de tegenstander en wat we in een bewuste wedstrijd nodig hebben", besluit Riemer.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.