Villarreal-duo doet niet mee aan minuut stilte

Villarreal-duo weigert deel te nemen aan minuut stilte voor duel met Maccabi Haifa

11 november om 08:55
Laatste update: 11 november om 09:08

Een tweetal Villarreal-spelers heeft donderdagavond voorafgaand aan de wedstrijd tegen Maccabi Haifa geweigerd om deel te nemen aan de minuut stilte. Het was de eerste wedstrijd voor de Israëlische club na het uitbreken van de oorlog tussen Israël en Hamas. 

Er waren slechts negen Villarreal-spelers te zien toen de scheidsrechter donderdagavond floot voor het begin van de minuut stilte. Ilias Akhomach en Aissa Mandi ontbraken. Maccabi Haifa-trainer Messay Dego werd na afloop van de wedstrijd, die door Villarreal met 1-2 werd gewonnen, gevraagd naar de actie van de twee spelers. Dego weigerde er op in te gaan. 

Het Europa League-duel tussen Villarreal en Maccabi Haifa werd afgewerkt op Cyprus, waar vanwege de oorlog naar moest worden uitgeweken. Er waren geen toeschouwers in het stadion, waar balonnen te zien waren in de vorm van de Israëlische vlag. Ook waren er pamfletten zichtbaar van burgers die tot op heden nog altijd ontvoerd zijn door Hamas. 

Villarreal zou Maccabi Haifa in aanloop naar de wedstrijd hebben gevraagd of er scenario denkbaar was waarbij er stil zou worden gestaan bij alle onschuldige burgerslachtoffers. De Israëlische club leek hier niet aan mee te willen werken, waarna Akhomach en Mandi besloten zouden hebben om zich afzijdig te houden. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.