Beloften staan voor cruciale duels, Swerts rekent op straffe Olaigbe en 22 anderen

Beloften staan voor cruciale duels, Swerts rekent op straffe Olaigbe en 22 anderen

10-11-2023 14:00

De Rode Duivels zijn al zeker van hun stekje op het komende Europese Kampioenschap, maar voor de beloften is dat nog niet het geval. Na een negen op negen liggen de kaarten goed. Volgende week staan er echter twee ongetwijfeld bepalende duels op het programma. Bondscoach Gilles Swerts vertrouwt op 23 namen om die dubbele klus tot een goed einde te brengen.

In navolging van Domenico Tedesco maakte ook Swerts vrijdagmiddag zijn selectie bekend voor de komende interlandperiode. Daarin is onder meer plaats voor een broederpaar: zowel Fedde (verdediger bij Union Saint-Gilloise) als Tobe Leysen (doelman bij OH Leuven) mochten een brief ontvangen. In een selectie met overwegend namen uit de Jupiler Pro League zijn Koni De Winter, Eliot Matazo, Hugo Siquet en Maarten Vandevoordt de jongens die de kar moeten trekken.

Ook wit konijn Kazeem Olaigbe is uiteraard weer van de partij. In de voorbije drie EK-kwalificatieduels zorgde hij als invaller telkens voor het openingsdoelpunt dat de Jonge Duivels naar de overwinning loodste. Dankzij zijn inspanningen prijken de troepen van Swerts nog steeds met een foutloos rapport. De huidige negen op negen werd wel behaald tegen de mindere goden uit de poule.

De nakende twee duels beloven een pak bepalender te worden. Volgende vrijdag kijken de Belgen eerst Schotland in de ogen, dat momenteel zes op negen heeft. Vier dagen later volgt de titanenstrijd met Spanje, net als de Jonge Duivels nog niet in gebreke gebleken tot dusver. Een voordeel is wel dat de ploeg van Swerts twee keer thuis mag spelen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.